IMG 1543aa BorderMaker

Rundveemuseum opent deuren op 22 april met weidegang.

Op zondag 22 april gaat het Rundveemuseum in Aartswoud van start voor het komende seizoen. Het is bijna traditie dat tijdens de opening onze koeien de hoofdrol hebben. Zij komen na het startsein om 14.00 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke gebeurtenis.

De feitelijke opening zal worden verricht door de kunstschilder Marleen Filius. Zij is bekend geworden met haar schilderijen over koeien en heeft veel boeken op haar naam staan. Haar boek “Rundvee – rassen van de wereld” geldt als standaardwerk. Hierin staan zo’n 1.000 rassen beschreven en afgebeeld. De bijzondere runderrassen in het Rundveemuseum hebben voor haar dus weinig geheimen. Zij verricht de opening omdat haar hart ligt bij de unieke koeien in het museum. Een bezoek maakt het dit jaar extra leuk omdat er zoveel verschillende kalfjes bij lopen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 22 april elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl