IMG 4470 640x480tekra278-BorderMaker

Zondag 8 September 2013 is het weer zover, dan wordt de 16e editie van de inmiddels jaarlijks terugkerende ATB wedstrijd te Zijdewind gehouden.

Na de succesvolle voorgaande edities doet de Stichting ATB Zijdewind er dit jaar ook weer alles aan om er een spetterend fietsfeest van te maken. De organisatie heeft in deze editie het parcours drastisch aangepast om de coureurs een zeer spectaculair en gevarieerd parcours voor te schotelen.

Dit jaar hebben we gekozen om de inschrijving, start en de finish dichter bij elkaar te situeren rond de feesttent. De verwachting is dat de gezelligheid van dit evenement hiermee nog verder wordt vergroot.

Het traject voert de renners over een speciaal gemaakte brug over de ringvaart, over dijkjes, door diverse bosjes en over kunstmatige obstakels zoals een springschans en door een paardenbak. Nieuw is dit jaar een gevarieerde lus over camping De Rietkraag. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De inschrijving, start en finish vinden plaats bij camping De Rietkraag tegenover de feesttent.

De organisatie rekent op ruim 300 deelnemers. De verwachting is dat diverse landelijke ATB toppers zullen starten in de wedstrijd voor de topklasse. Zoals bijvoorbeeld de erkende marathon crack Ramses Bekkenk en zijn ploeggenoot de uit Heerhugowaard afkomstige Bram Rood.

Ook rekenen we erop dat de vele plaatselijke rijders/rijdsters (heren, dames en jeugd) zich gaan inschrijven. Waarbij wij graag zien dat de met name de jeugd zich komt laten zien. Voor de plaatselijke jeugd liggen er vrijkaartjes voor de kermis als beloning voor hun deelname klaar!

Tijdens en tussen de wedstrijden wordt door Niels de Wit een trial act opgevoerd waarbij hij tevens tips aan de jeugd zal meegeven over het stunten op een fiets. Om ca. 13.45 uur zal de optocht van verkleedde plaatselijke jeugd en praalwagens passeren, waarna de laatste categorie van start gaat.

Direct na de laatste wedstrijd zal de muziek, in de persoon van Marcel Wessels in de feesttent losbarsten zodat de renners gelijk hun dorst kunnen lessen in de feesttent.

De inschrijving is bij Camping De Rietkraag aan de Zandweg 6 en deze bedraagt € 5,-. De jeugd kan kosteloos inschrijven. Aan alle deelnemers wordt € 5,- borg voor de stuurbordjes gevraagd. De renners rijden met een transponder (chip) voor de elektronische tijdwaarneming. Inschrijven is mogelijk tot een half uur voor aanvang van de wedstrijden.

Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering en de oudere deelnemers strijden om een goed gevulde prijzenpot. Deelname is voor eigen risico en een valhelm is verplicht.

Verdere informatie en de voorinschrijving kunt u terecht op onze website: www.atbzijdewind.nl