IMG 1735 BorderMaker

Bij de naam "Lutjefleur" denkt iedereen meteen aan de corsogroep, die haar roots heeft in Lutjewinkel.

Jarenlang werden er corsowagens gemaakt in een grote hal achter de toenmalige melk / kaasfabriek in Lutjewinkel. Na de verbouwing en de brand van het pand, moest de groep op zoek naar een andere bouwruimte. Daarmee kwam een einde aan de jarenlange traditie, waarbij de grote gevaartes van deze corsogroep over de hoge brug tussen Lutjewinkel en Winkel moesten worden gereden.

De opbouw van de wagen gebeurt al een groot aantal jaren in een schuur in de Groetpolder. In de week voor het bloemenweekend, wordt de wagen dan onder begeleiding verplaatst naar een schuur op het Winkelerzand, dat is de laatste jaren ook wisselend, waar men terecht kan.

Na het stoppen van de Corsogroep "B & A Boys", heeft een deel van deze groep zich jaren geleden aangesloten bij "Lutjefleur", daardoor worden er soms hele andere wagens gemaakt dan in het verleden. Dit heeft dus zeker een meerwaarde voor het evenement.

De corsogroep heeft tegenwoordig een eigen denktank, die met de ingebrachte ideeën uit de groep aan de slag gaat. Elk jaar bestaat de denktank uit andere mensen en zo kan iedereen zijn ei kwijt.

Dit jaar heeft men weer een zeer originele wagen, die al aardig begint te vorderen. Deze groep kan in zeer korte tijd een wagen van formaat in elkaar knutselen.