IMG 3772 BorderMaker

Woensdagavond was het tijd geworden voor de voorjaarsvergadering van de Floraliavereniging in Nieuwe Niedorp.

De opkomst van de groepen had iets beter kunnen zijn, maar door het mooie weer, bleven veel mensen thuis heerlijk in de tuin zitten. Na de notulen en het financiƫle verslag werd er vooruit gekeken naar de Floralia in 2016.

In de najaarsvergadering werd al besloten dat er dit jaar met het thema "Wereldsteden" zal worden gewerkt. Nog niet alle groepen zijn overtuigd van de meerwaarde van een thema en mogen eventueel dan ook met een eigen onderwerp komen.

Het idee is om de Floralia nog beter op de kaart te zetten, dus worden er dit jaar een aantal stappen gezet, om meer publiek naar het evenement te trekken.

Zo werd er op deze avond ook een presentatie gegeven, waarbij een Floraliagroep gaat verhuizen met het stuk van de Dorpsstraat naar het parkeerterrein bij de voetbalvereniging.

Het werkstuk zal een onderdeel zijn van soort muziekfestival, met live bandjes en dj's. Ook de route zal over dit parkeerterrein lopen. Of deze combinatie gaat werken en meer bezoekers zal trekken, moet de praktijk gaan uitwijzen.

Tevens kwamen de kosten van de telekraan nog even aan de orde en wellicht wordt er overgestapt op verreikers, want deze machines kunnen ook heel veel en zijn een stuk goedkoper.