IMG 2290 BorderMaker

De voorjaarsvergadering van het Bloemencorso in Winkel werd op maandagavond goed bezocht.

De goedgevulde achterzaal van café Beentjes zat vol met bestuursleden en een afvaardiging van de groepen. Op deze avond wordt altijd vooruit gekeken naar de vierde zondag in september. Dit jaar valt deze dag op 25 september. Tijdens de vergadering kwam naar voren dat het Bloemencorso ook dit jaar weer een kraam zal hebben tijdens de Kieledag, die zich dit jaar alleen in Nieuwe Niedorp zal afspelen. Op de kraam is een heel mooi cadeau-artikel te verkrijgen, de mensen in de zaal waren enthousiast. Wie wil weten wat het cadeau-artikel is, moet op zaterdag 4 juni even langskomen bij de kraam van het Bloemencorso in Winkel.

Tevens werd duidelijk dat de komende jaren meerdere personen in het bestuur aftredend zijn en niet herkiesbaar, er zal dus gezocht moeten worden naar nieuwe bestuursleden. De huidige bestuursleden zullen niet verloren gaan voor het corso, want men gaat andere werkzaamheden achter de schermen vervullen voor het evenement.

De penningmeester heeft verslag gedaan en de kascommissie was zeer tevreden over zijn werk. De bouwkosten kwamen aan de orde en via een nieuwe staffel zullen de groepen er op vooruit gaan ten opzichte van de voorgaande jaren. De jaarlijkse slotavond kwam ter sprake, er is besloten deze af te schaffen, omdat de animo hiervoor steeds meer terugliep. Wellicht is dat over enkele jaren weer anders en kan het evenement weer nieuw leven worden ingeblazen. Een alternatief is, om op de normale datum van de slotavond een gezellige avond te houden voor de liefhebbers, in het voorcafé van Beentjes om na te praten over het corso, wellicht ontstaat zo toch nog iets van een afsluiting van het Corso-seizoen. Wordt vervolgd.

Er werd ook nog uitgebreid gesproken over het gebruik van de alternatieve materialen. Aan de hand van een presentatie mochten de groepsleden een mening geven over de keuze van de materialen. In een goede harmonie werd hier rustig over gesproken, want iedereen heeft hetzelfde idee over het evenement, het moet een mooi en kwalitatief evenement zijn en af en toe moet er weer een nieuwe stap worden gezet.

Door elk jaar even bij te praten met de groepen en het bestuur wordt het evenement steeds krachtiger en nog beter op de kaart gezet.

Iedereen ging met een goed gevoel huiswaarts, omdat de vergadering op een zeer prettige manier was verlopen.