Housemouse08 Custom

De "Razende Reporter" van deze Nieuwspagina bezoekt al vele jaren de bouwschuren van de Corsogroepen in WInkel.

Ook dit jaar heeft hij de eerste schuren reeds bezocht en zijn er verschilende plaatjes en praatjes gemaakt.

In de aanloop naar het Bloemencorso in Winkel, dat op zondag 27 september a.s. door de straten zal rijden, gaan wij af en toe eens terugblikken naar het Corso in het verleden. Alle jaren zijn er prachtige wagens op de weg gezet, die zeker nog wel weer eens onder de aandacht mogen worden gebracht. Samen met deze oude foto's zullen er ook vele verhalen naar boven komen, die de mensen nog meer in de corsosfeer zullen brengen.

Op de bijgaande foto is een vast onderdeel van het Bloemencorso te zien, namelijk het in elkaar zetten van de wagens op de zondagmorgen. Veel medewerk(st)ers zien weinig uurtjes hun bed tijdens het bloemenweekend. Het takelen is een secuur werkje en vergt extra energie na het zware weekend. Iedereen is altijd weer blij als de complete wagen onderweg is naar de start van de optocht. In het verleden werden de wagens precies op maat gemaakt van de opening van de schuren. Tegenwoordig zijn er meer machines voorhanden en dat zorgt er voor, dat het een uitdaging is geworden, om zoveel mogelijk verschillende onderdelen te maken en dan is het de sport op zondagmorgen dit allemaal op tijd in elkaar te laten passen.

Op de foto is The House Mouse uit 1992 te zien, deze wagen werd gemaakt door Corsogroep 't Gasstel, die met de hoogste prijs naar huis ging.

Binnenkort nog veel meer oude plaatjes uit het rijke Corso-verleden.