IMG 3200-BorderMaker

De corsogroepen 't Gasstel en de Corsomini's hebben jaren lang gestreden om de hoogste eer in de categorie "grote wagens" van het Winkeler Bloemencorso.

Na vele jaren leek er van strijd geen sprake meer te zijn, want de groepen hadden in 2014 het voornemen om te fuseren. Beide groepen hadden meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van wagens bouwen.

Tijdens de Winkeler kermis op zaterdag werd het onderstel uit zijn winterstalling naar de bouwplaats gebracht. Het onderstel van 't Gasstel bleek nog het beste te zijn van de twee, daarom is toen gekozen, om dat jaar deze te gaan gebruiken voor de nieuwe creatie. Ook stapten er veel van de oud-leden van 't Gasstel naar de Corsomini's, echter werd wel de naam 't Gasstel gebruikt, omdat aan deze naam veel mooie creaties bleven kleven.

Om de bijna-fusie te vieren werd er even een tussenstop gemaakt bij het plaatselijke café, waar net de kermis in volle gang was, dit gebeurde met een blad gerstenat, die natuurlijk voorzien was van enkele Dahlia's.

IMG 3189-BorderMaker

Toen dit bericht de wereld in werd gebracht in 2014 kwamen er heel veel reacties los onder andere corsobouwers, gelukkig bleek het om een leuke grap te gaan en waar heel hard om is gelachen door iedereen.

IMG 3582-BorderMaker

Om langzaam in de stemming te komen van het Bloemencorso in Winkel en de Floralia in Nieuwe Niedorp, zijn wij van start gegaan met een serie over beide evenementen en blikken terug met verhalen uit de afgelopen jaren, u zult dus heel veel leuke foto's voorbij zien komen.

De serie zal alleen op werkdagen worden geplaatst en de berichten over de Floralia en het Bloemencorso wisselen elkaar af.