IMG 1550 BorderMaker

Tussen de Floralia in Nieuwe Niedorp en het Bloemencorso in Winkel zijn overeenkomsten te zien, maar er zijn ook grote verschillen. Zo werken ze alleen in Nieuwe Niedorp met bandijzer om de bloemen zo strak mogelijk te kunnen aanbrengen. In de voorbereiding worden er vele kilometers aangebracht op de werkstukken. Met man en macht wordt er dan gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen, meestal kost het menig vrij uurtje die ook vaak in de avond vallen.

Op de foto de groep die tegenwoordig het grootste werkstuk van het evenement maakt, namelijk de organisatie van Dahlia Days.

De schuur op de foto is al jaren verlaten door de groep, want de werkstukken zijn nu zo groot geworden, dat ze niet meer te plaatsen zijn op de oude locatie.

Om langzaam in de stemming te komen van het Bloemencorso in Winkel en de Floralia in Nieuwe Niedorp, zijn wij van start gegaan met een serie over beide evenementen en blikken terug met verhalen uit de afgelopen jaren, u zult dus heel veel leuke foto's voorbij zien komen.

De serie zal alleen op werkdagen worden geplaatst en de berichten over de Floralia en het Bloemencorso wisselen elkaar af.