IMG 2214 640x480-BorderMaker

Tot eind september duiken wij weken lang in het grote foto-archief van deze Nieuwspagina, want er zijn heel veel foto's te vinden van het Bloemencorso in Winkel en de Floralia te Nieuwe Niedorp.

 

Leerzame avond voor Corso- en Floraliamedewerk(st)ers

Op een woensdagavond in juni 2014 werd in de grote zaal van Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp een presentatie gehouden over het corso in Zundert.

Ontwerper Johan Trijp  en voorzitter Rinie van Tilburg hadden een flinke reis gemaakt, om medewerk(st)ers en bestuurleden van de Floralia en het Corso op een zeer prettige manier en met veel enthousiasme te vertellen over hun passie "Het Bloemencorso in Zundert".

IMG 2210 640x480-BorderMaker

Aan de hand van bewegende beelden, werd duidelijk dat het corso in Zundert meer is dan een hobby, het is gewoon een levenswijze, waar veel andere dingen voor opzij worden gezet. Met de verhalen over de bouw van de wagens brachten de heren het enthousiasme over op de aanwezige bouwers en dat kan zomaar tot verrassende projecten gaan leiden, wij zullen het zien in het 3e en 4e weekend van september.

De voorzitters van het corso en de floralia ontvingen een boek over de geschiedenis van het bloemencorso in Zundert. Dit was een bijzondere leerzame avond, waarbij van beide evenementen deelnemers aanwezig waren.