IMG 4704aa BorderMaker

Het begint een jaarlijks terugkerend uitje te worden, een bezoek brengen aan de Corsogroepen in Vollenhove.

Dan ga ik niet kijken bij de optocht, maar sfeer proeven in de schuren en tenten, waar heel hard wordt gewerkt aan de enorme grote wagens.

IMG 4680aa BorderMaker

De groepen waarderen mijn belangstelling altijd heel erg en overal kan ik aanschuiven om te helpen. Jaarlijks lijkt de dag wel langer te worden die ik doorbreng in Vollenhove en Omstreken. Omdat de Corsokoorts daar volop is uitgebroken in deze periode, dompel ik mij graag in deze sfeer.

IMG 4694aa BorderMaker

Aangezien "De Karre" ook in de buurt was, werd daar tussendoor even een hapje gegeten (kenners kennen deze plek heel goed).

IMG 4732aa BorderMaker

Daarna weer vol enthousiasme langs de groepen, waar ondertussen ook corsogroepen uit het naburige dorp hun hulp hadden aangeboden, dit resulteerde in zeer goed gevulde schuren en tenten, waar soms wel meer dan 200 mensen te vinden waren, die allemaal aan het werk waren.

Menig DJ zorgde voor de sfeer in de schuren.

IMG 4700aa BorderMaker

Ik kon ook dit jaar weer slecht afscheid nemen in de gezellige schuren, want deze sfeer wil je zo lang mogelijk vasthouden, het was dan ook laat en donker dat ik weer thuiskwam.

Het is voor mijzelf altijd een hele lekkere opwarmer voor de Floralia en het Corso, ik kan dan ook bijna niet wachten om overal weer langs te gaan.

IMG 4719aa BorderMaker

Voor de echte Floralia- en Corso-medewerk(st)ers is het misschien leuk, om ook eens een kijkje te gaan nemen bij een ander Corso, want er valt nog genoeg te leren van elkaar en de deuren staan altijd open en vooral voor de bouwers van de groepen uit onze regio.

IMG 20190822 WA0001 BorderMaker

In deze periode van het jaar zijn er nog veel meer optochten te zien in Nederland. Mira, (Bestuurslid van het Corso in Winkel), bracht deze week een bezoek aan het Bloemencorso in Rekken (in het oosten van het land) en ze heeft mooie dingen gezien en ook weer nieuwe idee├źn opgedaan, die wellicht in de toekomst gebruikt kunnen worden.

IMG 20190822 WA0003 BorderMaker

Zowel in Vollenhove als in Rekken, was de saamhorigheid tijdens het evenement goed zichtbaar, maar ook in onze omgeving is deze saamhorigheid zowel bij de Floralia als het Bloemencorso in Winkel aanwezig.

IMG 20190822 WA0008 BorderMaker

Wie dit jaar nog bij een ander Corso wil kijken, klikt hier, daar zijn de optochten op een rijtje gezet.

IMG 20190822 WA0009 BorderMaker