FOTO VAN DE MAAND161616 Custom

In samenwerking met Fotoclub Niedorp plaatsen wij elke maand een foto in deze rubriek.

Fotoclub Niedorp is opgericht in 1960 en heeft momenteel ongeveer 35 leden. De club biedt leden een platform om hun kijk op fotografie te ontwikkelen en de kwaliteit van hun foto's te toetsen en te verbeteren. Dat gebeurt vooral door het bespreken van elkaars werk.

Elke clubavond toont één van de leden een portfolio. In het portfolio wordt een prachtig overzicht gegeven van de mooiste foto’s die iemand heeft gemaakt. Na grote bewondering voor de getoonde foto’s is de foto van Durk Spijksma uitgekozen als foto van de maand.

Op de clubavond van 14 november waren leden van fotoclub HAF uit Heiloo op bezoek. We werden overstroomd met de allermooiste foto’s. De fotografen uit Heiloo hebben landelijk ook het allerhoogste niveau bereikt wat je binnen de fotobond kunt behalen en dat hoge niveau spatte ook van hun foto’s af.

Behalve een avond waarop we mooie foto’s hebben gezien heeft fotoclub HAF ons ook een inkijkje gegeven hoe je een goede serie kunt maken. Seriefotografie is een aparte tak van sport binnen de fotografie, waarbij je in een in een serie van bijvoorbeeld vijf een verhaal vertelt in foto’s. Dit is in onze vereniging een actueel thema. Op een clubavond in oktober hadden we een gastspreker uitgenodigd, Armando Jongejan, die ons na zijn verhaal de opdracht mee gaf om een serie te maken van vijf foto’s.

De opdracht moet klaar zijn op 9 januari 2017 en wordt dan door Armando besproken en van commentaar voorzien. Het bespreken van de getoonde foto’s heeft tot doel om de fotograaf handvatten te geven om te leren en om nog mooiere foto’s te maken. Om die reden worden er op (bijna) elke clubavond foto’s besproken.

Bekijk ook eens de website van de Fotoclub.

S.139 Custom

De foto van deze maand is gemaakt door Durk Spijksma

Bekijk hier de vorige Foto van de maand.