provincie noord holland 640x480

Afsluiting op- en afritten Tolkerdijk en Muggenburgweg (west) op Provincialeweg in Schagen (N241).

De provincie Noord-Holland vervangt de hoofdrijbaan van de Provincialeweg tussen Schagen en Verlaat (N241). Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, worden vanaf maandag 5 december 2016 de op- en afritten van en naar de Tolkerdijk en de Muggenburgerweg aan de westkant afgesloten van de N241. De wegen worden aangesloten op de fietsstraat die parallel loopt aan de N241.

Het doorgaand autoverkeer op de N241 kan gewoon doorrijden. De oversteek voor (brom)fietsers bij de Muggenburgerweg blijft in gebruik.

Het landbouw- en bestemmingsverkeer van en naar de Tolkerdijk en de Muggenburgerweg kan vanaf dat moment gebruik maken van de fietsstraat om de N241 te bereiken. De rotonde ter hoogte van Moerbeek is nog niet klaar. Het verkeer wordt zolang omgeleid via de rotonde ter hoogte van de Witte Paal (Haringhuizerweg) en vice versa.

Voor (brom)fietsers is het fietspad langs de N241 al enige tijd afgesloten tussen de Cornelis Blaauboerlaan en de Muggenburgerweg. De fietsstraat tussen de Witte Paal en de Muggenburgerweg wordt opengesteld voor (brom)fietsers, maar de oversteek bij de rotonde Witte Paal (Haringhuizerweg) kan nog niet in gebruik genomen worden.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. In de loop van 2017 is het werk aan dit deel van de N241 afgerond. 20161128-Omleidingsk...weg-_west_-in-zw.jpg 783kBs