faa84a80 efb2 45ce b7e2 9174b8e2c915

Rotary Schagen en Schagen FM bundelen komend weekend de krachten om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoelbus voor Samen Vrienden.

Samen Vrienden zet zich in om voor cliënten van Woonzorggroep Samen allerlei zaken te bekostigen die niet uit het normale budget betaald kunnen worden. In Den Haag gaat men er nog altijd van uit, dat de zorg zich dient te beperken tot strikt noodzakelijke handelingen. Een dagje samen uit mag dan voor betrokken cliënten fantastisch zijn, geld hiervoor beschikbaar stellen is er echter niet bij.

Voor al die activiteiten maakt Samen Vrienden gebruik van een aangepaste rolstoelbus. De huidige bus is echter hoognodig aan vervanging toe.

Met verschillende acties wordt komend weekend geprobeerd geld in te zamelen voor de nieuwe bus.

Wat Schagen Denkt

Het weekend begint vrijdagavond met een speciale editie van Wat Schagen Denkt vanuit het voorcafé van Slothotel Igesz aan de Markt in Schagen. Te gast zijn onder andere oud-spelers van Scagha 66 over het 50-jarig bestaan van de zaalvoetbalclub en muzikant Thijs Boontjes. Verder komen vertegenwoordigers van Samen Vrienden en de Rotary praten over het actieweekend.

Popquiz

Zaterdag start het live-programma om 9.00 uur vanuit het Glazen Huis bij Igesz op de Markt. Tussen 12.00 en 15.00 uur is er een popquiz met mooie prijzen, georganiseerd door Peter de Jong. Meedoen kost € 10,-. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Santa Run

Zondag organiseert Rotary Schagen de Santa Run. Deelnemers lopen, gehuld in een kerstpak, een korte route door de stad. Inschrijven kan via schagen.rotarysantarun.nl. De kosten zijn € 10,-. Kinderen tot 1,35 meter betalen € 5,-.