IMG 2013 Custom

Piet Goedhart uit Heerhugowaard is een veelzijdig man.

Hij zingt in twee klassieke koren, zaagt en kent de bomen als hobby, maar passie zit in de Haaskleurige Vlaamse Reus. Waarvan in Nederland maar tien fokkers zijn. Al lang doet Piet dit met goedkeuring van zijn vrouw Brigit, want er gaat natuurlijk wel tijd in zitten om te voeren, mesten en showen. Om deze te fokken moeten collega liefhebbers wel helpen, want er zijn er maar weinig van.

Daarvoor zijn alle registers open getrokken en wel uit Duitsland is een topper gekocht met wel 22 centimeter oren. De bouw, kop en oren is goed en de kleur gaat hopelijk met twee generaties verder ook wel lukken. Het is een lieverd met een super pels! Samen met Laan hebben we het idee om er eerst Haaskleurigen uit te fokken en daarna nog een nestje Witten. Op de bondsshow in Winkel kwamen alle fokkers en liefhebbers bijeen, maar ook was er gelegenheid om dieren aan te raken en te bewonderen op de knuffeltafel.

Met 2200 dieren in het jaar 1995 hadden ze in Winkel de hele hal vol. Dat is gelukkig voor de organisatoren niet zo erg meer, want er stonden dieren drie hoog en de hele hal moest maandag weer schoon voor de schoolgym. Nu hadden ze een mooi aantal rond de duizend om alles van de rassen uit te laten komen. Van Hoenders, Cavia’s, watervogels tot de konijnen kwamen dan beter uit om te keuren door de keurmeesters en te bewonderen door de bezoekers.

Voor de inzenders is het de sport om een zo compleet mogelijk mooi dier te brengen: Schoon, goede kop, achterhand, getraind om te showen en gezond.

Als het in de toekomst lukt om mooiere dieren te brengen heeft de “missie” naar de Europese show in Metz Frankrijk een goed gevolg. Daar zaten veel Duitse collega fokkers. Met in het achterhoofd de volgende Europese show 2018 in Denemarken om op de komende shows een prijsje weg te kapen. Dat is onze SPORT. 

Kleindiersportvereniging Winkel & Omstreken

Foto: Ingezonden