brandweer Custom

Brandweer Noord Holland Noord zoekt nieuwe brandweervrijwilligers voor de post Winkel. Durf jij de uitdaging aan?

Wat houdt brandweervrijwilliger zijn in?

Als brandweervrijwilliger werk je in een professionele organisatie die veel van je vraagt. Bij een spoedmelding moet je binnen een paar minuten in de kazerne kunnen zijn, om daarna met zwaailicht en sirene naar de brand of het ongeval te rijden. Er hangen mensenlevens af van het deskundig optreden van jou en je collega’s. Daarom worden aan jou als vrijwilliger dezelfde eisen gesteld als aan een beroepsbrandweerman of –vrouw, je krijgt dezelfde opleiding. Je maakt spannende en heftige situaties mee. Je moet op je medemanschappen kunnen vertrouwen en zij op jou.

Wat vragen wij?

De brandweer zoekt mannen en vrouwen tussen de achttien en veertig jaar oud die binnen een paar minuten op de kazerne van hun woonplaats kunnen zijn. Je dient fysiek en mentaal fit te zijn. Je moet stressbestendig zijn, gedreven, goed kunnen samenwerken en bereid zijn veel tijd en energie in de brandweer te steken. De opleiding tot brandweermanschap duurt twee jaar. Als je de opleiding hebt afgerond, oefen je minstens één keer in de week.

Wat bieden wij?

Als brandweerman of –vrouw kun je mensen helpen, je draagt bij aan de veiligheid in je woonplaats en regio. Je haalt er voldoening uit orde te scheppen in de chaos van een brand of verkeersongeval, door intensief met je collega’s samen te werken en goed met hen te communiceren. De brandweer biedt je een intensieve en boeiende opleiding. Je leert onder meer verschillende blustechnieken toe te passen, gevaren te herkennen, levensreddende handelingen toe te passen, je voort te bewegen in een ruimte waarin je door de rook niets ziet. Je leert om een brand te verkennen, om een slachtoffer veilig uit een auto te bevrijden met behulp van materieel, om te communiceren via de portofoon. De brandweer biedt je vooral een omgeving waarin je veel samendoet en een hechte band opbouwt met je blusgroepleden. De opleidingen en trainingen die je krijgt, komen je ook in het dagelijks leven van pas. Je gaat zien welke gevaren zich bij bepaalde situaties kunnen voordoen. Je krijgt voor de uren die je aan de brandweer besteedt een financiële vergoeding. De opleiding die je gaat volgen, de kilometers die je daarvoor rijdt en de uren dat je in dienst bent bij de brandweer worden vergoed volgens de CAR-UWO.  

Wie zijn wij?

Brandweer Noord-Holland Noord is onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Werken bij ons betekent werken aan de veiligheid van de 642.000 inwoners van Noord-Holland Noord. Met daadkracht bestrijden we incidenten en verkleinen we het risico op leed en schade. We zijn sterk door de handen ineen te slaan met andere organisaties, we worden nog sterker door samenwerking met inwoners.

Belangstelling?

Geef je dan op als belangstellende via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vermeld je naam, contactgegevens en woonplaats.

Foto: John Oud