174 Dorpsstraat. Gemeentehuis  640x480

Beste Boeren, Burgers en Buitenlui,

Heeft u zich opgegeven voor het ‘Straatmaal’? U gaat dan samen met 500 Winkelers gezellig bourgondisch tafelen aan de Dorpsstraat. De aanmelding is inmiddels gesloten. Hieronder volgt enige uitleg m.b.t. dit unieke evenement. U wordt verwacht op zondag 7 juni om 13.30 uur aan de Dorpsstraat tussen café Beentje en de Limmerschouw. U wordt daar welkom geheten door de organisatie en vervolgens kunt U een plekje uitkiezen aan de lange rij met tafels. In stijl gekleed? Niet verplicht, wel leuk!

So(e)p of gerechtje mee?

Heeft U zich opgegeven voor de so(e)pwedstrijd? Zorg dan dat U om 13.20 uur met uw warme sop aanwezig bent. Uw pan sop wordt dan door de organisatie genummerd en vervolgens mag U een plekje uitkiezen. Nadat we zijn welkom geheten door de Heraut, kunt U uw tafelgenoten (ca. 8 tot 10 personen) verblijden met uw so(e)p. Neemt U uw eigen soeplepel mee? De jury komt langs om te proeven, dus laat een klein restje over. Ook als U een gerecht of hapje verzorgd, kunt U dit neer zetten op de tafel waar U zelf aan gaat plaatsnemen en dit, met een eigen opscheplepel, delen met uw tafelgenoten.

Buidel met munten:

U heeft 5 euro p.p. betaald voor dit evenement. Dit bedrag is niet toereikend en aangevuld door de plaatselijke ondernemers die dit evenement hebben gesponsord, zowel financieel als met vele streekprodukten. Ook zijn er vele deelnemers die een gerecht of pan so(e)p op eigen kosten meenemen. Er is voldoende te eten en we hebben voor een ieder wat te drinken. Daarna kunt u zelf drinken kopen bij één van de tappunten van café Beentjes, dus neem uw buidel met munten mee!

Sterke mannen en keukenprinse(sse)n:

Zijn er nog deelnemers die een steentje willen bijdragen aan bijvoorbeeld het opbouwen en afbreken? We kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Geef U op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de winkel van Otjes.

De feestvlag kan uit!

Het hele weekend is het feest in Winkel. Wilt u ook uw (corso)vlag in top hangen. De openingsceremonie is donderdag 4 juni om 19.00 uur bij het Raadhuisje. De slotceremonie van het feestweekend is aansluitend aan het straatmaal, en zal om 17.15 uur afgelopen zijn, we hopen dat U allemaal tot de slotceremonie zult blijven. Tot zondag 7 juni!

met feestelijke groeten,

Commissie 600 jaar Stederecht Winkel