P1140353

De Stichting Van Zoonenfonds bestaat sinds 1990.

De officiële doelstelling van deze stichting is: "het beheren en verwerven van vermogenswaarden om daarmee in financiële zin doelen en projecten te ondersteunen, specifiek ten behoeve van de in de voormalige gemeente Niedorp woonachtige ouderen (55+)".

De gemeente Niedorp is per 1-1-2012 opgegaan in de gemeente Hollands Kroon. Het Van Zoonenfonds geldt dus niet voor het gebied van de gehele nieuwe gemeente Hollands Kroon, maar wel binnen de grenzen van de voormalige gemeente Niedorp, dat wil zeggen het gebied van de volgende kernen: Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Zijdewind, 't Veld, Winkel, Lutjewinkel, Kolhorn, Barsingerhorn, Haringhuizen.

Wanneer kan een aanvraag voor een bijdrage worden ingediend?

* de indiener moet zijn een club-, verenigings- of groepsverband

* het gaat om een bijdrage in de kosten van een haalbaar project

* een 100% bijdrage is uitgesloten

* een bijdrage aan jaarlijks terugkomende (exploitatie)lasten is uitgesloten

* verzoek tot bijdrage schriftelijk indienen met motivatie en financiële onderbouwing

* de doelgroep is 55+

Een aantal willekeurige voorbeelden van bijdragen

* Bijdrage aan het realisatie van een jeu de boules-baan

* Bijdrage aanschaf computers voor internetcafé gericht op ouderen

* Aanschaf materiaal in verenigingsverband zoals vervanging van biljartlakens of bingo attributen

Meer informatie over de stichting en de bestuursleden kan worden gevonden op de website van de stichting www.stichtingvanzoonenfonds.nl Voor vragen kan contact worden opgenomen met de bestuursleden. De aanvraag kan worden ingediend bij een van de bestuursleden, maar kan natuurlijk ook worden gemaild aan de stichting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto van links naar rechts: Chris Berends, Huig den Hollander, Mariette Visser, Jan Jaap Engel (voorzitter), Ellen Huiberts