lampion-1 640x480

Dinsdagavond gaat de jeugd weer op pad met een lampion, om bij de huizen veel lekkers op te halen.

Ongeveer dertig jaar geleden woonde er een bekende artiest in Winkel. Willem Duyn, onder andere bekend geworden door het nummer over zijn grote handen en eerder als duo onder de naam Mouth & MacNeal.

Willem "Big Mouth" woonde in die jaren in de Bakenstraat in Winkel. Tijdens de Keuvelavond werden de kinderen verrast met een echte single van hem. Dus nog het echte zwarte vinyl. Dit bijzondere cadeautje was een groot succes en ging als een lopend vuurtje door het dorp en meteen stonden er rijen kinderen voor de deur. Natuurlijk moest er eerst worden gezongen en dan ontving iedereen een exemplaar. De plaatjes hebben heel wat rondjes gemaakt op de platenspelers in het dorp. Het jaar na deze actie was het meteen al druk aan de deur van de bekende zanger, maar dit keer stond er gewoon een snoeppot klaar. Het volgende jaar had hij al weer een ander onderkomen gevonden in het oosten van het land. Een leuke herinnering, die bij veel mensen wel weer zal boven borrelen, na het lezen van dit verhaal.

Klik hier, om het nummer "Dag dikke Olifant" te beluisteren, het was op de melodie van "Whiskey In The Jar" van Thin Lizzy gemaakt

 85

Foto's: Internet