20240521 213345bbb

Dinsdagavond werd een inwonersavond gehouden over de verkeerssituatie rondom het Winkelhart in Nieuwe Niedorp.

In kleine groepen gingen de bijna tachtig aangemelde personen met elkaar aan de slag, om oplossingen te vinden. zodat het voor iedereen leefbaar blijft.

Het vertrouwen in de Gemeente Hollands Kroon was aan het begin van de avond niet erg hoog, omdat er beslisingen zijn genomen, waarbij het lijkt alsof het geluid van de inwoners opzij geschoven is.

Aan een groot aantal tafels was langzamerhand het geluid te horen, dat het Hoefje toch maar weer open zou moeten gaan voor het doorgaande verkeer, maar dan met een geasfalteerde ondergrond en ook weer een los fietspad.

Het zou misschien een oplossing kunnen zijn voor de gevaarlijke (verkeers)problemen die zijn ontstaan door de nieuwe situatie.

Wethouder Peters was namens de gemeente aanwezig, maar was al vertrokken toen er nog een paar prangende vragen vanuit het publiek aan haar werden gesteld.

Of er werkelijk iets zal veranderen in de situatie zal de tijd moeten leren en dan is het vertrouwen bij de mensen die deze inwonersavond hebben bezocht misschien ook weer iets groter.