027 640x480 BorderMaker

8 februari Alzheimer Café Schagen

Eten, drinken en dementie

Uw naaste met dementie eet heel veel of juist heel weinig of vergeet zelfs te eten en/of te drinken. Inmiddels is bekend dat de ziekte Dementie de smaak kan aantasten waardoor de voorkeur voor hartig zomaar kan veranderen in zoet. Ook de dorstprikkel kan verdwijnen, waardoor men vergeet te drinken. Er ontstaan slikproblemen of het gevoel van ‘verzadigd zijn’ kan verdwijnen. Kortom ondergewicht, overgewicht en uitdroging liggen op de loer. Wat kun je doen om dit voor te zijn? We vroegen het aan leefstijlcoach en diëtist Esther van de Berg. Deze avond geeft zij tips hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Het Alzheimer Café vindt, zoals iedere 2e woensdag van de maand, plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen. Aanvang 19.15 uur met koffie en thee; start onderwerp: 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals.

Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Anneke Rensing 06 223 725 53