DSC 8976 640x480

Het is zaterdagmorgen vroeg dat er enige bedrijvigheid valt te bespeuren in de speeltuin van Nieuwe-Niedorp.

Enkele leden van het Kinderkermiscomité trekken met emmers, sponzen en sopmiddel de speeltuin in, om die voor het feest van zondag, schoon te maken. Het zag er dan ook na twee uurtjes gezellig werken weer glimmend en glanzend uit. Met dank aan Wilco Hopman voor het leveren van het biologisch afbreekbaar “sopmiddeltje” wat overigens fantastisch werkte. Ook dank aan buurman Nico Ursem voor het warme water en het mogen gebruiken van de kruiwagen en hark én Meindert Otter voor het nog “even” maaien van het véél te hoge gras. Jullie begrijpen wel als jullie dit lezen, dat we dan ook héél erg blij waren met al die hulp!

Dat er in de speeltuin zo heerlijk gespeeld kan worden op al die mooie toestellen komt doordat er een Speeltuinstichting Zaagmolenstraat bestaat! Daarin zitten de mannen Sjors Berger, Dorus Zuurbier en Fons Marcelis. Zij zorgen al jaren voor de toestellen, het onderhoud en dat er af en toe weer iets vernieuwd wordt. Fantastisch!!!!

Zondagmiddag rond één uur was het feest, de speeltuin was versierd met ballonnen en vlaggetjes en de muziek knalde uit de iPod. Voor de kinderen was er de mogelijkheid om je te verkleden in een clownspak een prinsessenjurk of om je te laten schminken. Ook kon er van ballonnen leuke figuren gemaakt worden zoals bloemen, hondjes en nog meer. Voor de volwassenen was er koffie / thee en voor de kinderen limonade. Dit werd beschikbaar gesteld door Hans en Marga Nagel. Tussendoor werden we ook nog allemaal getrakteerd op een heerlijk waterijsje. Beschikbaar gesteld door Toko ’t Sluisje. Al met al was het een gezellige, zonnige middag met lekker veel kindertjes die zich konden uitleven. Een geslaagde middag dus!!

Namens het kinderkermiscomité

Ineke Visser

Bekijk hier de grote serie foto's