20201120 121541 BorderMaker

Laatste nieuwtjes uit park de Meet

Afgelopen zaterdag samen met vrijwilligers de 2e ronde gedaan van de hedera uit de bomen verwijderen, we hebben nu ruim 75% van het park gehad en gaan aankomende zaterdagmiddag 12 maart vanaf 13:30 uur het laatste gedeelte doen. Daarnaast zijn we ook nog even in de vaste planten perken van de Vlindertuin bezig geweest, hier hebben we de afgestorven stengels boven de grond weg geknipt zodat dit ook klaar is voor het nieuwe bloeiseizoen. Wel willen wij binnenkort voordat onze vrienden van Esdegee Reigersdaal het onderhoud weer op pakken, met een groepje vrijwilligers nog eenmaal door de Vlindertuin gaan om het vervolgens over te dragen aan onze vrienden.

Ook kunnen wij u melden dat de stichting na overleg met Kernbeheer van Hollands Kroon heeft afgesproken dat een van de grote ergernissen van park de Meet, in dit geval de staat van de schelpenpaden, dit jaar te gaan vervangen door Graustobiel paden. Graustobiel is een half verharding met als basis dolomietgesteente, het heeft een natuurlijke uitstraling is milieuvriendelijk en is naast voor fietsers en wandelaars ook zeer geschikt voor rolstoelgebruikers.

Verder kunnen wij u melden dat in afzienbare tijd (meivakantie) het brugdek van de brug van het Koolmeespad over het Spreeuwenwater zal worden vervangen.

In één van onze volgende berichten zullen we ingaan op de status, toekomst en planning van de beschoeiingen en natuurvriendelijke oevers in de waterwegen van het park de Meet

Tot slot zijn wij ook blij u te mogen melden dat de stichting Vrienden park de Meet van Hoorne vastgoed, eigenaar Winkelcentrum, een bedrag heeft van € 5000,00 heeft mogen ontvangen. Met deze schenking kunnen wij in de toekomst in overleg met Kernbeheer Hollands Kroon mooie nieuwe groene initiatieven ontwikkelen en financieren in park de Meet.

Wilt u meer weten over de doelstellingen, projecten en initiatieven van stichting vrienden park de Meet, kijk op onze website www.vriendenparkdemeet.nl of onze facebook pagina “vrienden park de Meet”