IMG 2845aaa BorderMaker

Het afgelopen weekend hadden de attracties in Winkel niet te klagen over belangstelling, alle dagen was het gezellig bedrijvig in het centrum van het dorp.

In eerdere jaren liep de belangstelling een beetje terug voor de attracties en als ik de geluiden van het publiek aanhoor, dan zorgen de finales van de Zestallencompetitie (Bedrijfsvoetbal) op zondag, dat het publiek massaal naar het park gaat en niet langs de kermis (attracties en of café) komt.

De Zestallencompetitie was in het verleden een bijzaak op de kermis en is nu min of meer een eigen evenement geworden, dus tijd om na te denken of dit evenement niet in een ander weekend zou moeten worden gehouden en als de kinderkermis daarmee ook meteen gehouden zou worden in Park De Meet, sla je meerdere vliegen in één klap en trekt iedereen een dag naar het park, waar dan volop gezelligheid is.

In het kermisweekend, kan dan in overleg met de gemeente worden bekeken of het kruispunt Bosstraat / Dorpsstraat op zaterdagmiddag en zondagmiddag kan worden afgesloten voor het doorgaande verkeer en daar kunnen dan activiteiten plaatsvinden, denk daarbij bijvoorbeeld aan het katknuppelen of iets dergelijks.

Zo komt het publiek op één plaats bijeen en hebben zowel het café als de kermisexploitanten er profijt van.

Wellicht kunnen de uitbaters van café Beentjes, een delegatie van de kermisexploitanten en de Evenementencommissie Winkel samen eens om tafel gaan zitten om het bovenstaande te bespreken.

Een mooi onderwerp om eens over na te denken.