Pagina 44 45 001 vvv BorderMaker

UPDATE:

Helaas vorige maand geen donaties

Zoals u kunt zien op de maandelijkse thermometer zijn er in oktober geen donaties ontvangen voor de renovatie van de dakgoten van het Klooster in Nieuwe Niedorp. Dat is natuurlijk heel jammer.

Wellicht leeft het idee bij u, dat er genoeg geld voorhanden is, om deze renovatie met eigen geld uit te voeren, dat is echter niet het geval.

De stichting die de panden in beheer heeft, beschikt zelf niet over financiële middelen en ze ontvangen ook geen huurinkomsten. De gehele exploitatie van het seminarie wordt gedaan op basis van giften van mensen.

Hierom zou het juist zo goed zijn als vanuit de dorpsgemeenschap toch gelden worden overgemaakt met als doel het pand voor de aankomende 100 jaar te behouden. Wij als Niedorpers hebben daar belang bij. Zoals wij al eerder konden melden zijn deze donaties aftrekbaar.

Wilt u meer informatie stuur dan een email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of informeer via telefoonnummer 06 46416367

Financieel steunen is mogelijk door een bedrag over te maken naar REDEMPTORIS MATER – N. NIEDORP, rekeningnummer 52 RABO 0163 8987 58 (doel: renovatie dakgoten) of door contact met ons op te nemen.

 

 

Al ruim 25 jaar geleden is de priesteropleiding op universitair niveau in Nieuwe Niedorp gestart. Inmiddels zijn al meer dan 100 priesterstudenten, uit de hele wereld, in het ‘klooster’ opgeleid. Zij dragen dit gebouw in hun hart. Voor al deze mensen in de voorbije jaren het ‘klooster’ van Nieuwe Niedorp een “thuis” geweest.

Het Kerkgebouw is en wordt altijd nog gebruikt voor de parochie. Vrijwel elke week is er nog een viering en zijn er andere activiteiten. De mensen uit Nieuwe Niedorp en omgeving weten de kerk hierdoor regelmatig te bezoeken. Ook de Mariakapel wordt dagelijks door mensen bezocht. Dit betekent dat er nog steeds een belangrijke functie is voor de regio.

Onderhoud

Het gebouw staat al ruim 110 jaar. Graag willen we dat het beeldbepalende gebouw nog eens 110 jaar zal staan op deze unieke locatie. Hiervoor is het van belang dat er ook onderhoud wordt gepleegd aan het gebouw.

Er is de afgelopen jaren al veel gedaan, zo werden er in de jaren 80 van vorige eeuw en begin jaren 2000 de leien van het dak van de kloosterkerk vervangen. Ook zijn toen de prachtige ramen gerestaureerd. Toen werd een grote actie georganiseerd waarin vele mensen hun bijdrage hebben geleverd. Onvergetelijk is de tocht naar Assisi geweest, een werkelijke “terugkeer naar de bron” van de Franciscaanse spiritualiteit die het klooster heeft bezield.

Samenwerking parochie – seminarie

Enkele maanden geleden zijn de houten kozijnen van de 7 dakkapellen van de kloosterkerk geschilderd en beschermd door een zinkstructuur.

De oude (1930) elektrische kabels tussen de elektrische meter (in het hoofdgebouw) en de schakelaars van de kerk (in de sacristie) werden vervangen (2020).

Recent (maart 2021) heeft ook groot onderhoud van de cv-ketel, naast het jaarlijkse onderhoud, plaatsgevonden.

Pagina 44 45 Thermometeraaa

Toekomst

De dakgoten en regenwaterafvoer van de kloosterkerk zijn oud, kwetsbaar en met kleine lekkages: een renovatie is onvermijdelijk. Het vervangen van de dakgoten en regenwaterafvoer van de kloosterkerk zou ca. 39.000 euro kosten.

Voor deze werkzaamheden werd bij de verkoop van het gebouw “Onder de Kastanje” een bijdrage van 19.000 euro gereserveerd. Het seminarie heeft 5.000 euro van een Stichting voor dit doel gekregen. We missen nog ongeveer 13.000 euro.

Zoals gebruikelijk, bij allerlei niet-professionele werkzaamheden van het kloostergebouw, zullen de priesterstudenten ook hier een handje helpen.

Noodzaak

Wij vinden het belangrijk dat het beeldbepalende gebouw in stand wordt gehouden en goed wordt onderhouden. Het gebouw is in de regio goed bekend.

Steun deze werkzaamheden door een financiële bijdrage te storten.

Met een rondleiding door het gebouw kunt u ook een financieel steentje bijdragen aan het opknappen van dit unieke gebouw.

Ook voor familiegroepen of (bedrijfs)verenigingen of vergaderingen zijn wij graag bereid een rondleiding door dit unieke gebouw te verzorgen.

Financieel steunen is mogelijk door een bedrag over te maken naar REDEMPTORIS MATER – N. NIEDORP, rekeningnummer 52 RABO 0163 8987 58 (doel: renovatie dakgoten) of door contact met ons op te nemen. Wist u overigens dat een schenking aftrekbaar is voor de belasting?

Wij zijn goed te bereiken via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op telefoonnummer 06 46416367

Wij rekenen op uw bijdrage.

Veel zegen