IMG 6080 BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus zijn er 200 dagen lang oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina geplaatst.

Omdat wij nog steeds te maken hebben met een avondklok, gaan wij met deze tweede serie ook nog even door, want er zijn nog genoeg oude foto's te vinden in het archief van PeWi's Nieuwspagina.

 

Dit schreven wij op 17 mei 2014

Er zijn vele jaren voorbij gegaan, maar na het sluiten van dorpscafé "De Vergulde Valk" heeft Oude Niedorp eindelijk weer een echt dorpshart gekregen.

Door zelfwerkzaamheid, hergebruik van materiaal en niet te vergeten de inzet van de vele vrijwillig(st)ers is er een prachtig plein ontstaan met een echte jeu de boules baan. Tijdens de openingshandeling op zaterdag j.l. werd de heer Thijs Blokker in het zonnetje gezet, want hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor dit nieuwe plein en ook omdat hij wel enkele kanalen had, om dit project te bekostigen.

Burgemeester Nawijn sprak zijn lof uit over het prachtige dorp en de saamhorigheid. Binnenkort krijgt de stenen bank nog een extra plank, om nog beter te kunnen zitten, op de plek, die door veel inwoners zal worden gebruikt, om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Met het gooien van enkele ballen op de nieuwe baan door de heer Blokker en Burgemeester Nawijn, was het plein officieel open.

Met een hapje en een drankje konden de vele aanwezigen nog even heerlijk genieten van het mooie weer op het nieuwe plein.

Het 100-jarige orgel van de heer Blokker zorgde voor de muzikale omlijsting en de jeu de boulesvereniging uit Heerhugowaard gaf er nog een demonstratie.