PICT3138bbnnnn-BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus plaatsen wij dagelijks oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina.

Aangezien de berichten zeer goed worden bekeken, er leuke reacties op de foto´s worden ontvangen en Nederland nog wel een tijdje in de ban is van het Corona-virus gaan wij hier nog rustig mee door, want het archief is voorlopig nog niet uitgeput.

 

In 2006 vierde het Bloemencorso in Winkel het 100-jarig bestaan van het evenement. Om dit feestje niet zomaar voorbij te laten gaan, werd er een jubileumcommissie in het leven geroepen, bestaande uit de personen op de foto. Het groepje kwam zeer regelmatig bij elkaar, om te brainstormen over de extra activiteiten rondom het jubilerende corso. Met een beperkt budget werden er een aantal leuke dingen bedacht.

Er werd een prachtige kalender gemaakt met veel oude foto's en leuke anekdotes, het kindercorso mocht zijn eerste jaar beleven en vooraf aan het corso mocht een samba percussie band uit Amsterdam met een geweldige show de optocht openen. Het werd een prachtige editie.

De normale slotavond kreeg ook een extra feestelijk tintje, omdat er ook veel oud-corsobouwers aanwezig waren op die avond. 

Een deel van de jubileumcommissie is later verder gegaan als denktank van het corso, zo zijn er al weer verschillende nieuwe dingen toegevoegd aan het evenement op de vierde zondag in september, denk daarbij aan het plaatsen van een tribune langs de route. In 2006 heeft de toenmalige café-uitbater een speciale toegangspoort geplaatst, om extra aandacht te schenken aan het jubileumjaar.