pannaopen 002 640x480-BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus plaatsen wij dagelijks oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina.

Aangezien de berichten zeer goed worden bekeken, er leuke reacties op de foto´s worden ontvangen en Nederland nog wel een tijdje in de ban is van het Corona-virus gaan wij hier nog rustig mee door, want het archief is voorlopig nog niet uitgeput.

 

Buurtbewoners van de Veert in Nieuwe Niedorp hadden al enige tijd grote ergenis over de kwaliteit van het trapveldje in het midden van de wijk. Door de handen ineen te slaan kon er onder leiding van buurtbewoner Maurice Zwart in het voorjaar van 2011 begonnen worden met het opknappen van het terrein.

Door de medewerking van enkele sponsors uit het bedrijfsleven en een gulle gift van de huurdersvereniging kon er goed uitgepakt worden, want het grasveld werd omgetoverd tot een prachtig pannaveld met een grote tafeltennistafel. Ook de toenmalige wethouder van Dijk, van de Gemeente Niedorp stak de handen uit de mouwen en hielp met het slopen van het oude hekwerk.

De opening trok veel buurtbewoners naar het nieuwe veld, daar werd op een zonnige woensdagavond een prachtige demonstratie gegeven door Freestyler Bjorn Boes.

De jeugd weet ook in 2020 het pannaveld nog steeds goed te vinden.