IMG 5604-BorderMaker

Het Corona-virus grijpt nog steeds om zich heen en daardoor zijn alle activiteiten in onze omgeving afgelast.

Nu iedereen zich thuis een beetje probeert te vermaken zullen wij de komende weken heel veel leuke foto's plaatsen uit oude nieuwsberichten, die ooit te lezen waren op deze Nieuwspagina.

Ook duiken wij in het archief van de bewegende beelden, waarbij leuke filmpjes naar voren komen die jaren geleden zijn gemaakt.

Blijf dus vooral de komende tijd deze Nieuwspagina bezoeken, want er is genoeg te beleven naast het dagelijkse nieuws.

IMG 5623-BorderMaker

Op de Sint Antoniusschool (SAS) in Nieuwe Niedorp stond de donderdagmiddag (9 oktober 2014) in het teken van een prijsuitreiking.

In twee delen werd de uitreiking gedaan, omdat niet alle leerlingen tegelijk in de ruimte konden. De hele week was er door de leerlingen hard gewerkt aan het maken van een eigen boek per groep, het boek was voorzien van prachtige tekeningen en leuke stukken tekst. Het werd een spannende uitreiking van de gouden en zilveren penselen en de gouden en zilveren griffels, die werd gedaan door kinderboekenschrijfster Marion van de Coolwijk. De schrijfster uit Winkel maakte graag even tijd om in haar eigen buurt een bijdrage te kunnen leveren aan de Kinderboekenweek. De winnende groepen waren door het dolle heen, toen de prijzen bekend werden gemaakt. Enkele leerlingen uit de hoogste groep mochten nog een gedicht voorlezen. Door een goede samenwerking in de groepen, kwamen er prachtige resultaten naar voren.

IMG 5540-BorderMaker

IMG 5575-BorderMaker

IMG 5587-BorderMaker