IMG 5182bb-BorderMaker

Het Corona-virus grijpt razendsnel om zich heen en daardoor zijn alle activiteiten in onze omgeving afgelast.

Nu iedereen zich thuis een beetje probeert te vermaken zullen wij de komende weken heel veel leuke foto's plaatsen uit oude nieuwsberichten, die ooit te lezen waren op deze Nieuwspagina.

Ook duiken wij in het archief van de bewegende beelden, waarbij leuke filmpjes naar voren komen die jaren geleden zijn gemaakt.

Blijf dus vooral de komende tijd deze Nieuwspagina bezoeken, want er is genoeg te beleven naast het dagelijkse nieuws.

IMG 5176-BorderMaker

Het 4-mei comité uit de voormalige gemeente Niedorp zoekt elk jaar een andere manier om de jeugd het verhaal over de oorlog te vertellen.

In 2014 werd het Kazemattenmuseum bij Kornwerderzand bezocht en in 2015 stond er een voorstelling op het programma. De theatergroep Stuiter verzorgde twee voorstellingen voor de groepen zeven en acht van de basisscholen uit de voormalige gemeente Niedorp. De voorstellingen waren te zien in de sportzaal van Dorpshuis Harmonie in 't Veld. Met het stuk "Fluisterverhalen" wist men het zware onderwerp op een goede manier over te brengen op de jeugd, die zich een beeld kon vormen van hoe het leven verliep van onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. De jeugd werd een uur lang betrokken bij het leerzame stuk en mocht ook meespelen op het podium.

IMG 5185-BorderMaker

IMG 5190-BorderMaker

IMG 5191-BorderMaker

IMG 5205-BorderMaker

IMG 5210-BorderMaker

IMG 5213-BorderMaker

IMG 5224-BorderMaker