IMG 3682aa BorderMaker

Het Corona-virus grijpt razendsnel om zich heen en daardoor zijn alle activiteiten in onze omgeving afgelast.

IMG 3666aa BorderMaker

Nu iedereen zich thuis een beetje probeert te vermaken zullen wij de komende weken heel veel leuke foto's plaatsen uit oude nieuwsberichten, die ooit te lezen waren op deze Nieuwspagina.

Ook duiken wij in het archief van de bewegende beelden, waarbij leuke filmpjes naar voren komen die jaren geleden zijn gemaakt.

IMG 3701aa BorderMaker

Blijf dus vooral de komende tijd deze Nieuwspagina bezoeken, want er is genoeg te beleven naast het dagelijkse nieuws.

De leerlingen van groep zes en zeven van OBS De Mient in Nieuwe Niedorp waren op 7 oktober 2016 bezig met een bijzonder project.

De groepen deden mee met een echte zeilchallenge.

Niet met een grote zeilboot, maar met een op afstand te besturen miniatuurboot. De school ontving van (sponsor) Tata Steel twee boten. Elke groep ging aan de slag, om de boot op te tuigen, voor bijpassende kleding te zorgen en sponsors te zoeken.

De zeilchallenge vond op 27 oktober plaats in Beverwijk. Daar gingen groep zes en zeven de strijd aan met andere scholen, die ook een bootje hadden gekregen.

Maar varen met dit soort boten is niet altijd even makkelijk, dus ging er nog wel wat oefenen aan vooraf. Wat is er nu leuker om dat te doen in een heel groot water, waar geen ander vaarverkeer is.

Dan kom je uit bij openluchtbad De Wirg in Winkel.

De jeugd ging op de fiets vanaf school op weg naar het zwembad en daar werd enige tijd gevaren met de boten.

De groepen zes en zeven van OBS De Mient hebben erg hard gewerkt aan dit project en wisten de boten naar een prachtige eindplaats te loodsen. Team 1 van de Mient viel zelfs nog in de prijzen, omdat men het prima voor elkaar had met de sponsoring. Elke school had zijn eigen spandoeken meegenomen en ook het aanmoedigen van de groepen ging natuurlijk met het nodige volume.