IMG 9722aa BorderMaker

Het Corona-virus grijpt razendsnel om zich heen en daardoor zijn alle activiteiten in onze omgeving afgelast.

IMG 9638 BorderMaker

Nu iedereen zich thuis een beetje probeert te vermaken zullen wij de komende weken heel veel leuke foto's plaatsen uit oude nieuwsberichten, die ooit te lezen waren op deze Nieuwspagina.

IMG 9678 BorderMaker

Ook duiken wij in het archief van de bewegende beelden, waarbij leuke filmpjes naar voren komen die jaren geleden zijn gemaakt.

IMG 9686aa BorderMaker

Blijf dus vooral de komende tijd deze Nieuwspagina bezoeken, want er is genoeg te beleven naast het dagelijkse nieuws.

IMG 9694 BorderMaker

In maart 2016 bezocht een groep leerlingen van OBS De Mient, de brandweerkazerne in Winkel.

Je hebt vaders die brandweerman zijn en dan ook nog kinderen in de groep van Juf Ingrid hebben.

IMG 9649 BorderMaker

Vader Peter en vader Jasper kwamen samen op OBS De Mient in Nieuwe Niedorp, om uitleg te geven in de eerder genoemde groep over de werkzaamheden bij de brandweer.

Maar het bleef niet bij uitleg op school, want de Paardentram "De Koperen Stijgbeugel" kwam voorgereden om de leerlingen naar de brandweerkazerne in Winkel te brengen. Daar kregen de leerlingen uitleg over hoe het gaat bij een uitruk naar een brand of ongeluk.

IMG 9692 BorderMaker

Na een glaasje drinken, begon het echte werk, want Juf Ingrid mocht als slachtoffer optreden. Ze werd uit een zwaar beschadigde auto geknipt door de stoere brandweermannen. Een leerzame ochtend voor de jongens en meiden. Waarschijnlijk zullen enkele leerlingen in de toekomst deel gaan uitmaken van het brandweerkorps, wie dat zijn, was nog niet helemaal te zeggen.

IMG 9704 BorderMaker

IMG 9717 BorderMaker

IMG 9720 BorderMaker