IMG 0660aa BorderMaker

Het Corona-virus grijpt razendsnel om zich heen en daardoor zijn alle activiteiten in onze omgeving afgelast.

IMG 0673aa BorderMaker

Nu iedereen zich thuis een beetje probeert te vermaken zullen wij de komende weken heel veel leuke foto's plaatsen uit oude nieuwsberichten, die ooit te lezen waren op deze Nieuwspagina.

IMG 0697aa BorderMaker

Ook duiken wij in het archief van de bewegende beelden, waarbij leuke filmpjes naar voren komen die jaren geleden zijn gemaakt.

IMG 0687aa BorderMaker

Blijf dus vooral de komende tijd deze Nieuwspagina bezoeken, want er is genoeg te beleven naast het dagelijkse nieuws.

IMG 0681aa BorderMaker

Op een regenachtige dag in april 2015 bezochten de jongste groepen van O.B.S. De Snip uit Nieuwe Niedorp, de boerderij van de familie Witsmeer aan de Ooievaarsweg in Nieuwe Niedorp.

De familie op een veiling op de school een kavel ingezonden. De kavel was goed voor een groep, die mocht kijken op de boerderij, als de koeien voor de eerste keer weer naar buiten gingen. Deze kavel werd toen gekocht door de O.R. van de school en daarbij werden de groepen 1,2 en 3 als gelukkige winnaars van dit uitje uitgeroepen.

IMG 0743 BorderMaker

Van elke groep mocht een leerling boer Witsmeer helpen met het openen van de deuren. Het is altijd een prachtig gezicht om de koeien te zien rondrennen. Ondanks het slechte weer, was het een zeer geslaagde ochtend. Na deze bijzondere gebeurtenis werd er ook nog even een bezoek gebracht aan de stal, waar de jonge lammetjes waren te vinden en was er natuurlijk iets lekkers te drinken en kreeg de jeugd een toepasselijke koetjesreep.

IMG 0728aa BorderMaker

Als de koeien voor de eerste keer naar buiten gaan, zijn altijd extra handjes nodig, dus werd de hulp ingeroepen van de overige gezinsleden en kwam collega-boer Thijs v.d. Meer ook nog even langs, om te helpen.