13522875 271481556547107 2686038340236390992 o

Dinsdagochtend in Cultuurhuis De Kolk te Lutjewinkel

Al enige tijd hebben we voor (groot-)ouders en hun kleintjes, elke dinsdag inloopochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Velen hebben er al kennis mee gemaakt, maar zijn onregelmatige bezoekers. Dat kan! Het is geen club of vereniging waar u alle weken heen “moet” of waar u zich voor moet aanmelden. U kunt een uurtje of 2 uurtjes komen. Aan u de keuze. Het is vrijblijvend en gratis (een kleine bijdrage voor de koffie/thee wordt op prijs gesteld).

We hebben wel enkele vaste bezoekers! Deze 3 kindjes spelen heerlijk met elkaar. Ontdekken het speelgoed, de omgeving, elkaar en hun eigen mogelijkheden. We zouden het super gezellig vinden als daar meer kinderen en hun (groot-)ouders bij komen. U bent van harte uitgenodigd! Speelgoed en ruimte genoeg……

We zijn van plan om er af en toe (1x per maand?) een thema aan te verbinden en natuurlijk hopen we dan op een grote opkomst.

De eerste keer zal dat zijn op dinsdag 4 februari. Dan komt Jacqueline Jacobs ons uitleggen wat Baby- en kindgebaren inhoudt. Ze zal daar een presentatie over geven met het voorlezen van een kinderboek.

Hieronder alvast een kleine uitleg van Jacqueline:

Baby- en kindgebaren zijn gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, die gebruikt worden om met baby's en peuters te praten. De meeste kinderen beginnen met praten als ze tussen 1 en 2 jaar oud zijn. Met babygebaren kunnen kinderen al vanaf ongeveer 8 maanden duidelijk maken wat ze willen. Doordat kindjes met hun handen kunnen praten, leidt dit tot minder frustratie, zowel voor de kinderen (ze kunnen duidelijk maken wat ze zien of wat ze willen), als voor de (groot)ouders (die begrijpen wat hun kind bedoelt). Het gebruik van baby- en kindgebaren heeft daarnaast een positieve invloed op de taalontwikkeling. Maar bovenal: het gebruik van baby- en kindgebaren is gewoon heel erg leuk!

Op 4 februari wil ze dit graag laten zien door bij het voorlezen ondersteunende baby- en kindgebaren te gebruiken.