IMG 6807 BorderMaker

Per 1 januari 2020 is het overdekte zwembad de Wirg in eigendom overgegaan van de gemeente Hollands Kroon naar de in november nieuw opgerichte, uit zes personen bestaande Stichting zwembad de Wirg.

E.e.a. is het gevolg van het raadsbesluit van 31 october j.l. waarin is besloten de baden over te dragen aan lokale stichtingen. Dit besluit is tot stand gekomen dankzij de jarenlange inzet van de HOZE groep welke heeft voorkomen dat drie van de vier binnenbaden van Hollands Kroon zouden worden gesloten.

Het stichtingsbestuur staat in de startblokken om er samen met de deskundige medewerkers en de inwoners er een nog bruisender bad van te maken dan dat het nu al is. Het team blijft in dienst van de gemeente maar wordt gedetacheerd bij- en aangestuurd door de stichting.

Het binnenbad is in 1972 gebouwd door de Stichting Natuurbad Winkel. Deze stichting heeft het bad gerund tot 1984 en daarna, nadat het grondig is verbouwd, overgedragen aan de gemeente Niedorp. Het bad komt nu dus weer in handen van de nieuwe stichting en de inwoners. Dit zal de betrokkenheid sterk zal vergroten. Samen worden de schouders er onder gezet.

Er komt naast een jaarlijkse exploitatievergoeding ook een flink bedrag beschikbaar om het nodige onderhoud te kunnen uitvoeren.

Met uitzondering van een geringe tariefsverhoging i.v.m. inflatie en gestegen kosten zullen de zwemmers voorlopig nog weinig merken van de overgang. Het rooster nu nog vermeld op de site van Hollands Kroon blijft volledig intact. Het facebook account blijft bestaan en er wordt gewerkt aan een nieuwe website met veel info.

Heb je nog vragen of lijkt het je wat om ook wat voor ons zwembad te betekenen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bestuur van zwembad de Wirg .