20191120 201457 2aa BorderMaker

Grote drukte op de woensdagavond in Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Daar vond de presentatie plaats van de laatste plannen van de uitbreiding van het Winkelhart te Nieuwe Niedorp en het bijbehorende verkeersplan. Eventuele vragen werden beantwoord van medewerkers van de gemeente Hollands Kroon of van Hoorne Vastgoed.

Op de tekeningen was duidelijk te zien dat er een uitbreiding is van het aantal parkeerplaatsen en de doorgaande weg van 't Hoefje naar de Niedorperweg zal worden afgesloten en het verkeer langs de Boomgaardweg of via het Winkelcentrum zal worden geleid. De hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de "oude route".

Het doorgaande vrachtverkeer gaat in de toekomst rijden via de Hartweg of de Westfriesedijk. Bij de brug naar de Boomgaardweg zullen aanpassingen worden gedaan, zodat de vrachtwagens voor de bevoorrading voor de winkels in het Winkelhart via deze kant het winkelcentrum kunnen bereiken.

20191120 202415 2aa BorderMaker

Op andere tekeningen was te zien dat de verbouwing aan het Winkelhart ook zal betekenen dat de overkappingen voor de winkels een andere vorm gaan krijgen.

Er kon nog geen definitieve datum worden gegeven over de start van de eerste werkzaamheden.

De geluiden van het aanwezige publiek waren veelal positief.