Logo zwart transparant BorderMaker

Stichting Nieuwe Buren Niedorp zoekt voorlezers voor het nieuwe seizoen van VoorleesExpress in Winkel, Nieuwe Niedorp, ’t Veld en Kolhorn!

Sinds een paar jaar is de Stichting Nieuwe Buren Niedorp actief bezig voor statushouders, dus mensen die uit Syrië, Somalië enz. gevlucht zijn. We organiseerden een festival en elke vrijdagmorgen is er voor hen een Taalcafé in de Roode Eenhoorn in Nieuwe Niedorp, waarin zij andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen oefenen in de Nederlandse Taal.

Onze stichting heeft via subsidiegevers geld beschikbaar gekregen voor o.a. het opzetten van VoorleesExpress in de dorpen van de oude gemeente Niedorp.

In maart 2018 zijn wij gestart. Kinderen met een taalachterstand en hun ouders krijgen hulp bij het voorlezen. De taalontwikkeling wordt daardoor gestimuleerd.

Er is nu al gedurende twee seizoenen voorgelezen! Naast ervaren lezers hebben we ruimte voor nieuwe.

Wij zoeken voorlezers voor Nieuwe Niedorp en Winkel, en voor ’t Veld, Kolhorn en Barsingerhorn. Dit project is bedoeld voor gezinnen van statushouders, maar ook voor andere gezinnen, waarin taalondersteuning heel goed gebruikt kan worden. Het aanmelden voor gezinnen gebeurt via de scholen. Voor het voorlezen zoekt Stichting Nieuwe Buren Nieuwe Niedorp en VoorleesExpress vrijwilligers!

Wat doet een voorlezer:

Als voorlezer lees je wekelijks een uurtje voor aan een kind met een taalachterstand.

Twintig weken

Je komt twintig keer bij het gezin thuis op een vast moment.

Kennismaking met Taal

Als voorlezer laat je kinderen èn de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes, verhalen, taalspelletjes enz.

Thuissituatie

Samen met het gezin kijk je, hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

Meer weten of meedoen?

Kijk op www.voorleesexpress.nl Meer informatie en/of aanmelding als voorlezer bij:

VoorleesExpress Niedorp email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

t.a.v. :

voor Kolhorn: Nel Groet, coördinator

voor ’t Veld: Tine van den Berg, coördinator

voor Nieuwe Niedorp en Winkel: Ria Potter, coördinator