IMG 20190622 WA0000 BorderMaker

Het laatste bericht van "De Winkelerzandjes'.

Vrijdag was de vijfde en tevens laatste dag van de Megarun. De deelnemers vertrokken vanuit Gradac in Slovenië richting Balatonfured in Hongarije. De rit ging ook een deel door Kroatië maar toen men via de aangegeven route bij de grenspost aankwam, bleek die al jaren dicht met een groot hek ervoor en alles overwoekerd met onkruid en bomen.

Ojee wat nu?

Nou we nemen een binnen door route door het bos dan komen we vast wel aan de andere kant uit van de grens. Met nog een aantal auto’s achter ons aan gingen we van de weg af het bos in en de weg werd al smaller en de kuilen al dieper maar er was geen weg meer terug dus gewoon maar door blijven rijden.

IMG 20190622 WA0001 BorderMaker

Opgeven was geen optie want keren was onmogelijk. Het begon echt op een tocht dwars door de jungle te lijken. En toen de teams uiteindelijk weer uit het bos kwamen, stonden ze weer voor dezelfde afgesloten grenspost. Hilarisch was dat.

Maar verder was de rit goed gegaan en kwamen ze op de camping aan in Hongarije om de slotavond en de finish te vieren.

Maar bij aankomst bleek dat bij de douane van Hongarije, van de organisatie van de Radio NL Megarun al het bier en drank in beslag was genomen voor de feestavond.

Dus de feestavond dreigde niet echt door te kunnen gaan maar alle runners/deelnemers gingen naar de plaatselijke Jumbo en sloegen al het bier en drank in wat voorradig was.

En zo nam iedereen zijn eigen drankje mee richting het festivalterrein. Dat gaf een heel aparte sfeer wat super gezellig was.