fenix BorderMaker

Gratis Leistenen voor knutselwerk in ruil voor een goede wens

De Fenixkerk te Nieuwe Niedorp krijgt een nieuw dak. De oude leistenen worden vervangen door nieuwe. De oude leien zijn nog goed bruikbaar voor creatieve toepassingen, zoals: het opmaken van een bloemstukje, serveren van een voorgerecht, als kaasplankje, opschrijfbord in de keuken, tekenplank voor kinderen, noem maar op.

Ze zijn gratis af te halen en daartoe organiseert de Fenixkerk (= Prot.Gemeente Nieuwe Niedorp en omstreken) op zaterdag 29 juni een kleine dakleien-markt naast de groenteboer op het plein voor de kerk.

We vragen er geen geld voor, wel een spirituele gift. Dat is een gift, die niet afkomstig is uit je portemonnee, maar uit de persoon die je bent. Het gaat om een wens, een intentie, een goede bedoeling.

Het is namelijk een oud gebruik als een kerk van nieuwe leistenen wordt voorzien, dat mensen op de onderkant van een daklei hun naam kunnen zetten. Ook kunnen ze daarbij een goede wens toevoegen. Wees daarom welkom op zaterdag 29 juni tussen 10.00 uur en 13.00 uur om één of meerdere oude leistenen te ontvangen en, als u dat wilt, de Fenixkerk uw zegenwens te laten.

Gratis leistenen afhalen zaterdag 29 juni:

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Plaats: Kerkplein (Dorpsstr. 179 N.Niedorp)

Tegenprestatie: Uw naam en/of goede wens op een nieuwe daklei.