20180312 202436aa BorderMaker

Eind september start er een korte 3-daagse cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken bij de EHBO-vereniging Barsingerhorn-Kolhorn.

Iedereen is welkom om bij deze cursus aan te sluiten. Na het volgen van 3 zaterdagen les (inclusief examen) kan men het officiële EHBO diploma van het Oranje Kruis behalen met daarin Kinder-EHBO en reanimatie met AED. Bij de vele evenementen in de regio zijn EHBO-ers verplicht en met dit diploma kunt u ook bijdragen aan de veiligheid en het doorgaan van deze activiteiten.

Heel dichtbij kan het je ook zomaar gebeuren: je (klein-)kind krijgt een bloedneus, de buurman komt bij je met een splinter in zijn oog, je partner krijgt plotseling hartfalen, je teamgenoot krijgt een zweepslag, je tante krijgt een TIA, je collega snijdt zich aan een stuk glas. Op zo’n moment is het fijn, maar vooral heel belangrijk dat je weet hoe je kunt handelen om de ander te helpen.

De lessen worden gegeven in De Nieuwe Horn, (naast de kerk) Kerkepad 1 in Kolhorn op zaterdag 29 september, 6 oktober en 13 oktober van 9.00 tot 17.00 uur. De laatste dag wordt afgesloten met het examen. Kosten voor de gehele cursus inclusief boek, koffie/thee en lunch zijn € 185,00. Diverse zorgverzekeringen vergoeden deze kosten gedeeltelijk of zelfs geheel. Dit kunt u nakijken op www.zorgwijzer.nl

Voor het aanmelden of voor meer informatie kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bellen naar: 0226-421889

Op de ingezonden foto wordt bij een lotusslachtoffer zijn helm verwijderd.