hooischuur

De Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud kampt met een gebrek aan ruimte.

Er is dringend behoefte aan een ontvangstruimte om educatieve projecten te herbergen. Bovendien is een aanzienlijk deel van de uitgebreide collectie agrarisch erfgoed niet goed tentoon te stellen. En ook niet onbelangrijk: een invalidentoilet staat al jaren op de verlanglijst. Daarom is het project Kapberg van start gegaan. De vergunning is verleend en de tekeningen van de nieuwe Kapberg zien er puik uit.

Ook is er een uitnodigende en duidelijke brochure gemaakt met alle benodigde informatie. Er is een begroting gemaakt waarvan een belangrijk deel al gedekt wordt door middel van zelfwerkzaamheid. Er rest echter nog een bedrag van een goede 80.000 euro en daarvoor worden sponsors gezocht. Het museum zoekt het bij lokale en regionale bedrijven en instellingen. Over acties wordt al nagedacht.

De Museumboerderij gaat er van uit dat de omgeving het belang inziet van een agrarisch museum en spreekt de hoop uit dat ook het publiek een plaatselijk museum wil ondersteunen.

Voor meer informatie www.museumboerderijwestfrisia.nl of 0226-351431

De brochure is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.