Boekhandel Plukker E2aa 640x480

Op zaterdag 20 februari vanaf 14.30 uur, viert boekhandel Plukker met een borrel, hapje, literaire quiz en de actie “Geef mij maar een boek!” de opening van het Jaar v.h. Boek 2016.

Meedoen aan de literaire quiz is gratis en er zijn mooie boekenpakketten te winnen. Vanaf 20 februari is het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw in een mooie uitgave voor 1 euro bij boekhandel Plukker te verkrijgen: op=op. Het hele jaar door zullen er speciale activiteiten georganiseerd worden om het Jaar van het Boek te vieren. Houdt hiervoor de website van boekhandel Plukker in de gaten.

“Geef Mij Maar Een Boek” is een initiatief van de landelijke boekhandels en start in 2016, het jaar van het boek. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek. De bedoeling is iedereen kennis te laten maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur.

2016 is uitverkozen tot Jaar van het Boek. Ondanks dat mensen de afgelopen decennia anders zijn gaan lezen, blijft de behoefte aan verhalen, duiding, informatie, kennis en ontspanning. Boeken verrijken ons leven. Ze brengen ontroering en plezier. Boeken spelen een grote rol bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving.

Daarom viert boekhandel Plukker in 2016 de kracht van het boek. Het boek van toen, het boek van nu en het boek van de toekomst. Een heel jaar lang wordt het mooie, het leuke, het belangrijke en het goede van boeken extra benadrukt, met bestaande en nieuwe activiteiten, verrassende wedstrijden en feestelijke evenementen. Zaterdag 20 februari wordt er om 14.30 uur een literaire quiz gehouden waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.