Foto Melody Lieftink 640x480

Iedereen kent Angela Groothuizen (1959) als zangeres en jurylid van o.a. The Voice Kids en X-Factor.

Maar Angela Groothuizen is ook kinderboeken schrijfster. Ze schreef twee kinderboekenboeken over PAULA EN KHALILO. Toen boekhandel Plukker haar vroeg naar Schagen te komen tijdens de Kinderboekenweek reageerde ze gelijk enthousiast “mijn halve familie komt uit Schagen”. Angela Groothuizen komt zaterdag 4 oktober naar het Kinderboekencafe van boekhandel Plukker, ze zal voorlezen, kennis maken met haar lezers en handtekeningen uitdelen. Toegang gratis.

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 1 oktober t/m zondag 12 oktober. Bij besteding van minstens tien euro krijg je het Kinderboekenweekgeschenk van Harm de Jonge “Zestig spiegels”. Gratis bij aankoop van 10 euro. Het prentenboek “Fabians Feest” is speciaal voor de Kinderboekenweek uitgegeven en kost 5 euro.

Bij boekhandel Plukker is het echter de hele maand oktober kinderfeest. Het CultuurCafe wordt ism uitgeverij Lemniscaat omgebouwd tot KinderCafe. De hele maand zijn er activiteiten voor kinderen gepland en komen kinderboekenauteurs op bezoek om kennis te maken met hun lezers en te vertellen en voor te lezen uit hun boeken.

Woensdag 1 oktober zijn kinderen welkom in het KinderCafe , om lekker te lezen, en te knutselen onder genot van iets lekkers.

Zaterdag 4 oktober komt Angela Groothuizen voorlezen,

Dinsdag 7 oktober komt Sjoerd Kuyper, die zelf in Schagen op school heeft gezeten en het succesvolle kinderboek “Hotel grote L”. schreef. Voor jeugd uit groep 7/8. Ook schoolklassen zijn welkom. Maar wel aanmelden.

Zaterdag 11 oktober komt illustrator Jan Jutte (o.a. van de nieuwe uitgave van de sprookjes van Anderson) naar het Kinderboekencafe. Hij zal met de aanwezige kinderen gaan tekenen.

Zaterdag 25 oktober komt Charlotte Dematons van het prachtig getekende boek “Nederland”.

Kortom er is de hele maand oktober van alles te doen in het KinderCafe van boekhandel Plukker. Check de website voor de exacte tijden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Boekhandel Plukker maakt een feest van de Kinderboekenweek.

Voor info: www.boekhandelplukker.nl

Foto: Melody Lieftink