Pagina 47 BorderMaker

Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend geeft donderdagavond 18 februari een online kunstlezing over Grayson Perry. Exclusief voor KopGroep Bibliotheken.

Perry is een van de meest geliefde Engelse kunstenaars van dit moment. Van huis uit keramist, ontwerpt hij tevens enorme, verhalende wandtapijten en maakt documentaires. Bovendien ligt sinds kort de vertaling van zijn boek 'The Descent of Man' in de Nederlandse boekhandel onder te titel 'Mannen'.

Perry is veelzijdig en aimabel. Zijn werk is geliefd bij velen, uit uiteenlopende gelederen van de Britse maatschappij. De tv-serie 'All in the Best Possible Taste' die hij voor de BBC maakte, gaat over goede smaak en wat dat dan precies is. Met respect voor eenieder en met Britse humor verwerkte hij de kwestie van smaak in een zestal tapijten met een zeer gelaagde betekenis.

Hoe werkt het?

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl