Tekenen wethouders 2 BorderMaker

De afgelopen jaren is er structureel overleg geweest tussen de wethouders van Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de directie en Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken.

Inzet was de inhoud van het bibliotheekwerk voor de komende jaren. Dit heeft geresulteerd in een beleidsplan tot het jaar 2020. Daarin ligt onder meer nadruk op goede dienstverlening aan de jeugd en het ondersteunen van mensen die moeite hebben met basisvaardigheden.

Eric Hercules tekent BorderMaker

Bij een toekomstbestendige regio hoort goed bibliotheekwerk. Woensdag 28 februari tekenden de portefeuillehouders en de directeur van KopGroep Bibliotheken een convenant waarin is vastgelegd dat de vier gemeenten de bibliotheek ondersteunen bij de uitvoering van dit beleidsplan. "We sluiten met elkaar een intensieve periode af en gaan vol vertrouwen een nieuwe toekomst in," aldus Jacinta Krimp directeur van KopGroep Bibliotheken. "KopGroep verplicht zich uiteraard om uitvoering te geven aan het beleid. Een gezamenlijke toekomst is belangrijk om de kwaliteit van het bibliotheekwerk te kunnen waarborgen.”

Op de bijgevoegde foto's (van links naar rechts): wethouders Trees van der Paard (Den Helder), Mary van Gent (Hollands Kroon) en Ben Blonk (Schagen) tekenen het convenant. Wethouder Eric Hercules (Texel) kon niet aanwezig zijn en tekende al eerder. Via het beeldscherm was hij toch present. Naast hem KopGroep directeur Jacinta Krimp.

Foto's: Ingezonden