20170701 121514 resizedaa BorderMaker

In 1962 is de heer Ykele Hoekstra uit Winkel zijn eigen Rijschool gestart.

Menig persoon zal er les hebben gehad van de heer of mevrouw Hoekstra. Het bedrijf verplaatste in de loop der jaren naar Alkmaar en anno 2017 heeft de derde generatie de leiding over het bedrijf.

Kleindochter Daniëlle vormt sinds vijf jaar samen met haar man Daniël de directie van het bedrijf. Dat niet alleen maar een verkeersschool is, maar vele andere opleidingen in het pakket heeft, zoals bijvoorbeeld het vaarbewijs, om maar iets te noemen.

20170701 122814 resizedaa BorderMaker

Op zaterdag werd er een open dag gehouden in het nieuwe pand aan de Pyrietstraat 4 in Alkmaar en tevens werd stilgestaan bij het 55 jarig bestaan van het bedrijf. De officiële opening vond op vrijdag plaats en op zaterdag was het wagenpark te bekijken door het publiek.

Ook konden er proefritten gemaakt worden, met auto's, motoren, vrachtauto's en bussen. Verder was ook aan de inwendige mens gedacht. Natuurlijk werd er even tijd vrij gemaakt voor een foto van kleindochter met opa.

Het bedrijf is in de race voor de ondernemersprijs van Alkmaar. Stemmen kan dit weekend nog, draagt u het bedrijf een warm hart toe, stem dan hier.

Binnenkort zullen wij de geschiedenis van de rijschool uitgebreid gaan belichten in PeWi's Nieuwsblad op papier.