20160412 192605 BorderMaker

Dinsdag j.l. werd er door een groot aantal leden van de Bedrijvengroep Niedorp een bedrijfsbezoek gebracht.

Deze keer kwam de uitnodiging van de winnaar van de Rabo-Startersprijs 2015, "Melkgeitenhouderij 'De Dwarskop" in 't Veld. Eigenaren Ron en Marijke hebben in zeer korte tijd een bedrijf weten op te bouwen met 900 geiten. Voor alle aanwezige leden was dit een zeer interessante rondleiding, die werd afgesloten met het proeven van echte geitenmelk en een stukje geitenkaas.

20160412 204436 BorderMaker

Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar De Vriendschap in het Veld, waar nog meer leden van de Bedrijvengroep aanschoven voor de vergadering. Het werd een bijzondere vergadering, want er werd afscheid genomen van twee bestuursleden. Reeds eerder was er al afscheid genomen van de voormalige voorzitter Jeanette de Boer, die zich nog een jaar als gewoon bestuurslid heeft ingezet, maar op deze avond werd dan definitief afscheid genomen.

20160412 204302 BorderMaker

Ook Alewijn Vink werd even in het zonnetje gezet, want naast zijn drukke werkzaamheden in zijn bedrijf maakte hij de afgelopen tien jaar de tijd, om zich in te zetten voor de Bedrijvengroep tot volle tevredenheid van iedereen. Marije Boon en Yvo Bakkum zijn de opvolgers van de aftredende bestuurleden, ook Marije en Yvo zullen hun steentje gaan bedragen aan de goed functionerende Bedrijvengroep.