t Teksthuys Judith Munster 1 Custom

“Munster helpt bedrijven verhaal te vertellen”

’t Teksthuys bestaat vijf jaar. Oprichtster Judith Munster laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze organiseert onder andere een leuke winactie. Want: wie jarig is trakteert.

Als freelance journalist en tekstschrijver schreef Judith Munster honderden webpagina’s, persberichten, nieuwsbrieven en andere teksten voor bedrijven uit de regio. “Toen ik vijf jaar geleden met ’t Teksthuys begon, schreef ik vooral artikelen voor tijdschriften”, vertelt ze. “Het leukst vond ik de bedrijfsverhalen, want ondernemers vertellen vaak heel inspirerend over hun bedrijf. Daar wilde ik meer mee. Nu zet ik mijn ervaring als journalist in om organisaties te helpen hun verhaal te vertellen.”

Social Media

Ook helpt Munster bedrijven met het inzetten van eenvoudige marketingmiddelen. “Ik zeg expres ‘eenvoudige’ marketingmiddelen, want zo moeilijk is het niet”, meent de tekstschrijfster. “Denk aan het opfrissen van de website met nieuwe teksten en foto’s, het inzetten van social media, het regelmatig sturen van berichten naar regionale kranten en vakbladen en het maken van een nieuwsbrief voor personeel en klanten. Allemaal zaken die voor een professionele uitstraling uiterst belangrijk zijn, maar waar veel ondernemers zelf niet uitkomen. Daar help ik graag bij.”

In beeld blijven

Volgens Munster heeft ‘regelmatig van je laten horen’ een positief effect op het bedrijfsresultaat. “Bedrijven hebben nieuws genoeg, maar ze doen er weinig mee. Zonde. Een nieuw product of dienst, een fusie of samenwerking, een jubileum, een beursdeelname, een gewonnen prijs, een mooi opgeleverd project... er zijn onderwerpen genoeg die het delen waard zijn”, aldus de Hoogwoudse. “Waar het om gaat is dat je als organisatie in beeld blijft. Daardoor denken klanten aan jouw producten en diensten als ze die nodig hebben, en niet aan die van je concurrent. Daar hamer ik al vijf jaar op.”

Kleine mijlpaal

Vijf jaar: een kleine mijlpaal is het toch wel, vindt Munster. “Ik startte midden in de economische crisis, op 1 september 2010. Dat was een risico, maar ik wist dat het ging lukken. Nu zijn we ineens vijf jaar verder! Dankzij alle leuke opdrachten en contacten is de tijd voorbij gevlogen. Daar ben ik dankbaar voor. Daarom heb ik een winactie bedacht. Ter ere van mijn vijfjarige jubileum geef ik vijf uur ‘meedenken, interviewen en/of schrijven’ ter waarde van 250 euro weg.”

Wil je een mooie tekst winnen? Bekijk de actie-afbeelding op www.teksthuys.nl en ontdek de fout. Mail het antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle inzendingen gaan in een grote pot, waar Judith op donderdag 1 oktober de winnaar uit zal trekken.

Op de foto: Judith Munster van ’t Teksthuys in Hoogwoud

Femke Koenen Fotografie heeft de foto gemaakt