witgoedweek

Uit onderzoek van elektronicavergelijker Knibble blijkt dat de vierde week veruit de meeste jaren het voordeligste moment is om witgoed te kopen. In deze week stunten witgoedwinkels met de meeste en hoogste kortingen. Veel witgoedapparatuur bereikt de laagste prijs van het jaar. De aanbiedingen zijn bijna altijd voordeliger dan die uit de Black Friday periode.

Het onderzoek naar de witgoedweek

Om het bestaan van de voordelige witgoedweek aan te tonen heeft Knibble een gedegen onderzoek uitgevoerd. Knibble ziet het als hun missie om de elektronicamarkt inzichtelijk te maken en hun kennis over deze markt te delen. Dit heeft hen uiteindelijk gemotiveerd tot onderzoek naar de vierde week van januari. In het onderzoek analyseren zij de data van ruim 270 webshops. Al deze webshops zijn aangesloten bij Knibble, en tonen vergelijkbaar gedrag omtrent witgoedaanbiedingen.

Verklaring voor aanbiedingen tijdens de witgoedweek

Fabrikanten van witgoed presenteren gebruikelijk in februari hun nieuwe modellen. Als gevolg hiervan proberen veel witgoedwinkels van tevoren hun assortiment op te ruimen, om zo plaats te maken voor de nieuwste apparaten. Dit resulteert in een stortvloed van online aanbiedingen en het ontstaan van een soort ‘witgoedweek’.

Knibble weergeeft alle witgoedaanbiedingen in een helder overzicht.

Door het grote aantal aanbiedingen waarmee witgoedwinkels hun assortiment opruimen, is het lastig te bepalen welke aanbiedingen nu echt of nep zijn. Op knibble.nl vergelijken consumenten verschillende witgoedproducten met elkaar, en aan de hand van een prijsgrafiek zien zij binnen een oogopslag welke aanbiedingen oprecht zijn, en welke nep. Hiermee helpt Knibble zijn gebruikers in hun zoektocht naar de beste koop.

Geld besparen eind januari

Is de wasmachine hoognodig aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar een energiezuinige koelkast? Dan is het verstandig om de vierde week van januari in de agenda te zetten, en te profiteren van de voordeligste witgoedaanbiedingen.