Dans Bewegen de Keet t Veld 002aa BorderMaker

De peuters van kinderdagverblijf en peuterspeel-en leergroep De Keet in ’t Veld kregen vorige week, tijdens de wekelijkse les Dans & Bewegen, bezoek van wethouder Mary van Gent van gemeente Hollands Kroon. De wethouder was, net als vriendjes en vriendinnetjes van de peuters en directeur-bestuurder Joost Korver, uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De les werd door docent Saskia van der Kreke van Triade gestart met diverse opwarmliedjes, zoals o.a. de Billendans, waarbij de lichamen van de peuters lekker los konden komen. Vervolgens werd gestart met bewegingsoefeningen op de muziek met als thema: ‘De Dierentuin’.

‘Jongens, meisjes, aan de kant

Want daar komt de olifant,

De kinderen maken zich zo groot als een olifant en zo lang als een giraffe, etc. en zo worden alle dieren benoemd en de diverse termen zoals groot, klein etc. Alle kinderen, pedagogisch medewerkers en een paar ouders deden enthousiast mee.

Dans, muziek en andere vormen van creatieve expressie kunnen in belangrijke mate bijdragen aan de ontwikkeling van persoonlijke en sociale competenties van een kind. Beweging en muziek activeren het kinderbrein op verschillende punten, het stimuleert de ontwikkeling van de motoriek, het coördinatie-gevoel en het prikkelt de fantasie van het kind. Op verschillende locaties van SKDH wordt deze les wekelijks gegeven. Kijk voor meer informatie op www.skdh.nl 

Foto: Ingezonden