Geert en Kalvijn BorderMaker

YouTuber Kalvijn reist af naar West-Friesland om kijkje te nemen in veelbesproken Scheringa Museum.

Kalvijn? Wie is dat? Voor de jongere generatie is Kelvin Boerma (22), alias Kalvijn een ware hit. Kalvijn groeide op in de Groningse klei en maakt al sinds 2005 video’s. Inmiddels is hij opgeklommen tot één van de meest invloedrijke videomakers van Nederland. De afgelopen jaren ontplofte het aantal volgers op Social Media en werden zijn video’s meer dan 130 miljoen keer bekeken.

De jonge ondernemer sleepte onlangs de ‘Digital Celebrity Spin Award’ in de wacht en won dit jaar óók de prestigieuze VEED Award voor ‘Beste Mannelijke YouTuber’. Maar hoe krijg je de energieke Kalvijn, die bekend staat met zijn snelle filmpjes en quotes als ‘Doe eens gek, je bent al normaal genoeg’ helemaal stil?

Door een bezoek aan het Scheringa museum mét makelaar Geert Klaver. Het veelbesproken pand in Opmeer is nog nooit van binnen gefilmd en Kalvijn kreeg de eer. Klaver kreeg al veel verzoeken van TV programma’s en journalisten om een kijkje te nemen in het buitengewone pand, maar wachtte tot een bijzonder moment. ,,Want dit pand vraagt om een buitengewone aanpak".

"Toen Kalvijn op mijn pad kwam, leek het me direct een fantastisch idee om in het museum samen iets spectaculairs te maken. Omdat wij als Klaver Makelaardij aan de top van Nederland staan in onze branche met het maken van (drone)video’s en Kalvijn aan de top staat in zijn branche, is dit een unieke samenwerking", aldus een enthousiaste Geert Klaver.

"Eigenlijk past de (veelal) jonge doelgroep van Kalvijn niet bij het pand, maar de jeugd heeft de toekomst. Daarbij is er een grote kans dat dit gebouw gaat fungeren voor de nieuwe generatie. Het is een soort presenteren 4.0 geworden, want wie neemt er nu een influencer mee om een gebouw te bezichtigen?”

Van het spraakmakende bezoek aan het museum zijn twee korte video’s gemaakt -een ‘Geert Klavertje’ en een ‘Kalvijnversie’- die hieronder via de links zijn te bekijken.

We kunnen alvast één ding verklappen, het is spectaculair, super vet én Klaver heeft Kalvijn stil gekregen.

Filmpje 1

Filmpje 2

Foto: Ingezonden